Vacker fjord i NorgeKommer ni ihåg mitt inlägg om resplaner och sevärdheter? Skrev ju att nästa resa går till Norge och deras fjordar. Snart är det dags! Åker i juli med min kompis. Ska bli så härligt.

Håller på och skriver packlistor och inköpslistor. Hela huvudet är fullt med resplaner just nu 🙂

Ändå kan jag inte låta bli att leta inspiration till nästa resa.. Har sett så många spännande resmål på senare tid. En tur på Göta Kanal skulle till exempel vara riktigt kul! Inlandsbanan skulle jag också vilja åka. Men vilka priser det är.. Drömmen om att åka inlandsbanan får nog förbli en dröm, precis som drömmen att någon gång åka Hurtigruten. Men man ska ju aldrig säga aldrig! Rätt som det är så vinner jag på bingo eller casino och har råd med en riktig lyxresa!

By the way, om Hurtigruten blir felstavat i texten så är det inte mitt fel, utan autocorrect! 😉

Det skulle inte heller vara helt fel att åka till västkusten och spana in deras skärgård. Skulle vara mysigt att åka ut till någon av öarna.

Som ni märker är jag väldigt inne på resmål i Sverige just nu. Vet inte varför riktigt. Vädret kan man ju aldrig lita på och det är ganska dyrt att bo och äta här. Man får mer för pengarna i många andra länder. Men jag antar att jag är nyfiken på vad som finns att uppleva på hemmaplan helt enkelt.

Vad är ert bästa restips? Är ni också sugna på att upptäcka Sverige eller har ni några andra drömmar?

Bro mellan Norge och SverigeMen innan jag gör verklighet av några resedrömmar ska jag som sagt till Norge. Måste köpa mig ett par rejäla och sköna kängor att vandra i. Skavsårsplåster måste också införskaffas då jag garanterat kommer att få skavsår av de nya skorna. Som tur är brukar skavsårsplåstren hjälpa väldigt bra.

 

Apoteket är verkligen en guldgruva när man ska ut och resa. Solkrämer och myggmedel är också sånt jag bara måste köpa med mig. Kanske några åksjukepiller också. Vi ska boka in oss på en guidad båttur på någon av fjordarna och tänk om jag blir sjösjuk? Bäst att vara förberedd!

Det ska vara ganska dyrt i Norge har jag hört. Tycker det är svårt att beräkna hur mycket pengar man måste ha med sig. Har räknat med att allt kostar dubbelt så mycket i Norge som här. Då borde jag väl vara på den säkra sidan?

Vi ska ju åka på roadtrip och har bokat in billiga boenden. Men mat måste vi ju köpa. Ska bli intressant att se vad de har för priser där borta! Alla säger som sagt att det är så himla dyrt. Börjar pengarna tryta får vi väl försöka leta reda på någon affär som säljer konserver till överkomliga priser! Men så illa ska det väl förhoppningsvis inte bli.

Önska mig lycka till!