Ibland blir man riktigt upprörd. Värdelösa bilförare upprör mig alldeles extra. I dag var jag nära att bli påkörd på en gågata av en bil som körde i 40 km i timmen. 40 km i timmen minst på en gågata är ju rena vansinnet. Det var någon decimeter bara mellan mig och bilen. Sådana personer borde inte få ha körkort. Spelar inte ens någon roll att det var gågata, man kör inte förbi en gångtrafikant i 40 km i timmen med en decimeters mellanrum.

Har råkat ut för flera bildårar på sistone. Förstår inte varifrån de kommer?! Vissa borde verkligen inte ha körkort.

Om det är någonstans de borde sätta upp fartkameror är det på gågatorna. Är trött på alla dårar som inte kan visa hänsyn. På en gågata är man ju som gångtrafikant inte heller beredd på att man kan behöva se upp för bilar, så därför är de ju extra farliga.

Jaja, nu ska jag inte gnälla mer. Men på allvar – skärp er i trafiken!

glassI dag har jag testat en av GB:s glassnyheter. Solero Strawberry Smoothie! En riktig sommarglass med äkta jordgubbsbitar! Mycket fruktig och god. Billig var den också. Tror den kostade runt 15 kronor. Kommer nog bli en av favoriterna i sommar.

Kollade runt på GB:s hemsida. De har lanserat någon skopglass för barn med smak av vanilj och sockervadd. Tornado hette den. Tycker den lät väldigt intressant! Antar att man får leta efter den i glasskiosker där de säljer strutar med kulglass.

En annan av årets nyheter var någon laktosfri glass med mintsmak. Den lockar inte så mycket även om jag i och för sig gillar mint. Har svårt att tänka mig att det är gott i glass?

Sia har också kommit med ny smak på skopglass. Litchi och körsbärsblom heter den. Den kan jag däremot tänka mig att testa om jag springer på den hos någon glasskiosk i sommar. Säkert sommarfräsch den också som Soleron.

Här ni testat någon glassnyhet så får ni gärna skriva och berätta vad ni tyckte.

hemgjord glass ser gott utÄr lite sugen på att göra egen glass. Men vet inte riktigt om det är värt besväret. Den har säkert inte så lång hållbarhet heller vilket gör det hela än mer komplicerat. Men det är säkert kul att experimentera och prova sig fram och hitta den ultimata smaken!

Mashmallows och halvmjuka choklad- och kolabitar i glass tycker jag är jättegott! Fanns en jättegod glass man kunde köpa förut med mjuk kola och vaniljbitar. Älskade den glassen. Men den togs bort av någon konstig anledning. Den borde ju ha sålt mängder!

Roade mig med att googla konstiga glassmaker häromdagen och hittade bland annat baconglass, basilikaglass, hummerglass, bläckfiskglass och curryglass. Fruktansvärda allihop! Basilika kan säkert vara gott som ett komplement. Men att ha i basilika i hela glassen? Låter inte som någon höjdare enligt mig.

På Ben & Jerrys kan man se en hel lista över smaker som de skrotat. En av dem var Miz Jelena’s Sweet Potato Pie med smak av ingefära och fudgerippel.

Här är några andra glassmaker som skrotats av Ben & Jerry genom åren:

  • Purple Passion Fruit – hallonrippel, bjärnbärsrippel och passionsfruktsorbet 1996-2001
  • Sugar Plum – Plommon med karamellrippel 1989-1990
  • Oh Pear – päron med mandel och lättfudgerippel – 1997

Vad tycker ni? Någon ni vill ha tillbaka?