hemlagade hamburgareI dag lyckades jag med att göra de godaste hemlagade hamburgarna någonsin! Jag är inte så bra på matlagning men hamburgare är ju relativt enkelt att laga så det brukar jag göra då och då. Den här gången ville jag dock göra något alldeles extra och försöka få hamburgarna att smaka som på restaurang.

Egentligen gjorde jag inte något märkvärdigt mer än att jag ansträngde mig lite extra med tillbehören. Köpte färdigpressade hamburgare i kyldisken som jag stekte med salt och peppar. Ovanpå köttet lade jag två skivor ost, en skiva röd cheddar och en skiva vanlig. Sen knaperstekte jag små skivor bacon och la ovanpå osten och ovanpå allting la jag skivad rödlök. Till hamburgarna serverade jag max originaldressing och pommes frites. Detta var första gången jag testade att ha dressing till mina hemgjorda hamburgare, och eftersom jag gillar dressingen hos Max så bestämde jag mig för att prova den. Jag blev inte besviken! Det blev jättelyckat faktiskt och nu vet jag hur jag ska göra mina egna hamburgare framöver! Förhoppningsvis innebär detta att jag inte kommer bli lika sugen på restaurangburgare som jag brukar bli, vilket är bra för plånboken och matkontot.

Till efterrätt fuskade jag och körde helfabrikat rakt igenom. Hittade någon belgisk chokladmousse i frysdisken på ICA som jag inte kunde motstå. Den var okej men jag ångrar att jag inte köpte min nya favoritglass från GB istället, Magnum Double Caramel. Glassen är ny för i år och det är den första Magnum-glassen jag tycker om. Har testat flera andra sorter tidigare men alltid blivit besviken, men denna är verkligen en ny favorit.

Något jag verkligen skulle vilja testa är att besöka Magnums Pop-Up butik på NK i Stockholm. Där kan man till ett helt okej pris få komponera ihop sin egen Magnum-glass genom att välja överdrag och topping. Finns en massa smarrigt att välja på förut har man kunnat välja peppar, digestivekex, polkagris med mera som topping. I år tror jag de ska ha lite annorlunda upplägg med nya varianter av topping olika veckor. Butiken har endast öppet fram till och med den 3 juli så om du har vägarna förbi är detta ett hett tips!

mochi glassAppropå glass så såg jag något konstigt i dag i affären. De hade en kyldisk med några små sötsaker som kallades för Bubbies. Det är tydligen glass inuti något typ av skal som man kan äta med händerna. Ser ut som små munkar eller macroner och är hutlöst dyra! En kostade 17 kr eller så kunde man köpa fem för 75. De var verkligen små men såg jättegoda ut. Skalen fanns i olika färger och jag antar att de smakar olika.

Idén till Bubbies kom som jag förstått det från Hawaii där man säljer denna typ av glass. Skalet är gjort i något som heter Mochi vilket kommer från Japan och tillverkas av någon typ av ris.